Det hela började för ungefär ett och ett halvt år sedan. Björn Larsson blev kontaktad av oss på Contica, och vårt intresse väckte hans nyfikenhet. I höstas togs kontakten upp igen och i dag är vi stolta över att kunna välkomna denna erfarna och strategisk skickliga systemintegratör till vårt team!

Björn, vad fick dig att börja hos oss?

Jag tycker att Contica är inne i en spännande fas. Det händer mycket i företaget, och här finns både stora ambitioner och en intressant arbetsmodell. Dessutom gillar jag att arbeta i ett dedikerat team, till skillnad från att vara ensam resurs. Man har alltid många att bolla med och det är bra.

Vad är styrkan med integration på kran tycker du?

Framför allt tycker jag om kundernas möjlighet att smidigt kunna växla upp och få lite större kraft. Antingen i enskilda projekt eller vid större förändringar. Samtidigt kan Contica se till att det alltid finns tillräcklig kompetens och tillräcklig spridning av kunskap. Det gör att vi kan ta ansvar för kundens hela integrationslösning på ett bra sätt.

Hur skulle du beskriva din expertis?

Jag har lång erfarenhet av att jobba med integration, framför allt som specialist. De senaste två åren har jag nästan bara arbetat med Azure, och innan det arbetade jag mycket med Biztalk och andra Microsoft-produkter. Jag föredrar dock Azure, mycket på grund av skalbarheten och alla möjligheter som finns. Man behöver inte vara bunden till en särskild lösning utan kan välja det verktyg som passar för bäst för varje uppgift.

Hur har din integrationsresa sett ut?

Jag har ju bland annat arbetat ganska många år på NetOnNet, med fokus på ERP och integration. Några år senare började jag på SIBA, och även här arbetade jag med ERP och integration. Ungefär fem år senare gick SIBA ihop med NetOnNet – och då var jag plötsligt tillbaka på NetOnNet (skratt).

Utifrån din expertis, vilka är dina tre bästa tips till företag i dag?

  • Ha koll på datakvalitet.
  • Välj flexibla lösningar som kan förändras och utvecklas i takt med verksamheten.
  • Se till att ha leverantörer som förstår din verksamhet och dess behov.

Tack Björn! Det är härligt att ha dig ombord.

Ett av våra mål är att ständigt bredda vårt team. Är du som läser detta en talang som förstår vikten av mänskliga möten? Och som drivs av digitaliseringens spännande möjligheter? Klicka här.