Jennie Zhou är en riktig vinnarskalle som älskar att utmana sig själv. Dels brinner hon för träning och badminton, dels har hon en naturlig fallenhet för effektivisering, organisering och problemlösning. Framförallt är hon vår nya och efterlängtade systemintegratör. Här berättar hon om de röda trådar som finns mellan målmedvetet idrottande och effektfullt integrerande.

Först och främst, hur hamnade du på Contica?

Jag blev nyligen klar med min kandidat på Chalmers inom IT och ville testa på att jobba med något IT-relaterat, så jag började söka jobb. Ganska snart kom jag i kontakt med Stefan på Contica. Jag fick en bra känsla, blev fint bemött och fastnade direkt för företagets syn på hälsa och välmående. Här finns en skön balans mellan jobb och privatliv, vilket känns både personligt och nytänkande. Det värderar jag starkt.

Ser du några likheter mellan systemintegration och badmintonbanan?

Framförallt finns det tydliga likheter när det kommer till att slutföra något och uppnå ett efterlängtat resultat. Personligen så ger jag mig aldrig förrän något är klart och ”vunnet”. Därför gillar jag att strukturera processer och arbeta så effektivt som möjligt. I badminton krävs mycket fokus och taktiskt spel, vilket definitivt kan tillämpas på systemintegration. När man integrerar i team, som på Contica, så fokuserar man ihop och löser problem tillsammans. Lite som att ”spela” med en dubbelpartner. Så ja, målmedvetenhet och segervilja är något som absolut förenar integration och badminton.

Överlag, vad har träning gemensamt med systemintegration?

Jag tycker att det alltid måste finnas ett tydligt syfte och något som motiverar. Med integration kan man förverkliga idéer och underlätta arbetet för andra, på samma sätt som man med träning kan uppnå sina egna fysiska mål och förbättra sin egen hälsa. Det gemensamma är att man kämpar mot något hållbart, där slutresultatet alltid är att något ska bli starkare och bättre.

Vilka är de största fördelarna med digitaliseringen anser du?

Att det mesta går att göra och lösa på distans, vilket sparar både tid och pengar. Och den tiden kan man ju istället lägga på att utveckla något annat. Digitaliseringen gör det även enklare för människor och företag att kommunicera, och detta har många fördelar. Ett tydligt exempel är inom vården, där många vårdcentraler inte kommunicerar så bra med varandra. Remisser och journaler skickas istället fram och tillbaka på ett ganska osmidigt sätt. Här kan digitaliseringen innebära något väldigt positivt.

Apropå digitalisering, har du några tips att ge dagens företagare?

Att hänga med i utvecklingen. Med digitaliseringen kan företag växa snabbt på väldigt kort tid. Om man som företagare har en idé på hur man kan förbättra sin organisation kan man uppnå detta med hjälp av t.ex. Microsoft Azure. Det är ett bra och användarvänligt system med intressanta funktioner och smarta tjänster.

Tack Jennie! Det är härligt att ha dig ombord.

Ett av våra mål är att ständigt bredda vårt vassa team. Du som läser detta, är du en talang som förstår vikten av mänskliga möten? Som drivs av digitaliseringens spännande möjligheter och vill framåt? Klicka här.