När världens största Microsoft integrationskonferens går av stapeln är strålkastarljuset riktat mot London. 3 dagar, 26 sessioner och de mest tongivande systemintegratörer från Nya Zeeland till USA – alla samlade under ett och samma tak. Vi ger dig reflektionerna, framtidsspaningarna och framförallt: årets 7 bästa sessioner. Häng med!

Microsoft Integrate 2023

Insikter från årets största Integrationskonferens

Under Integrate samlades Microsoft-experter och entusiaster i London för att diskutera och utforska nyheter samt djupdyka in i integrationens värld. Ämnen som togs upp var bland annat Säkerhet, AI, Migrering från BizTalk till Azure och kommande features i Azure-portalen.

Vad tog vi med oss hem? Daniel och Simon som jobbar på Contica delar med sig av sina mest intressanta insikter.

Taggar:

Säkerhet – en viktig del i integrationer

Säkerhet är en del av integrationer, inte någonting som klistras på efteråt. Om man försummar säkerhetsaspekten under designfasen så bygger man lösningar på en ostadig grund, och då rasar huset vid nästa storm.

Det var flera talare under Integrate som fokuserade på vikten av säkerhet. Nino Crudele hade bland annat en genomgång kring hur lätt ett system kan attackeras när säkerhetsprinciperna inte följs. Det kan vara oroande, men som tur är så fick vi med oss många bra verktyg och tips på hur man enkelt gör sina lösningar ännu mer säkra. Det är definitivt något som vi kommer att arbeta vidare med. Även om vi fick bekräftat att Contica redan är på rätt väg, har vi nu fått ytterligare insikter för att kunna skydda våra lösningar ännu bättre.

 AI – nya möjligheter öppnar sig

AI har haft en betydande tillväxt på senare tid. Även i Azure finns det möjlighet att dra nytta av dess potential. Det var mycket som inspirerade, nu ligger fokus på att hitta rätt användningsområde där AI kan hjälpa Contica i framtiden.

Azure-nyheter – spännande funktioner presenteras

Wagner Silveira och Slava Koltovich, båda från Microsoft, pratade om kommande nyheter i Azure när det gäller Integration Services vilket alltid är väldigt spännande, nästan som att öppna klappar på julafton.

Den nyhet som vi varit mest nyfikna på tidigare har varit Data Mapper, ett verktyg för Logic App Standard som används för att transformera data. Inför Integrate testade vi att använda det, och under Integrate fick vi möjlighet att diskutera verktyget med Wagner. Det var väldigt givande, både för oss och honom, eftersom vi var förberedda och själva hade en förförståelse under vårt samtal. Det ger Microsoft möjlighet att få direkt feedback kring sina nyheter och oss möjlighet att ställa relevanta frågor.
Med Wagners svar i hand så tror vi att Data Mapper kommer att bli en ny favorit på Contica!

Migrering – BizTalkmigrering är en resa

Om man rusar in i ett migreringsprojekt, så missar man ofta poängen. Och migrering är inte samma sak som innovation. Det är viktigt att komma ihåg att BizTalk och Azure är två olika tjänster, och lösningarna behöver få en ny design anpassad för Azure. En ordentlig förstudie är avgörande för en framgångsrik migrering, så planera den väl!

Ytterligare insikter 

Det senaste är inte alltid det bästa. Välj teknik efter behov, istället för att skapa behov för en specifik teknik. När det kommer till den uppsjö av tekniker som finns i Azure, så är det viktigt att välja rätt utifrån kundens behov och Conticas expertis. Det är lätt att fastna i de tekniker och tjänster vi är vana vid, men nu är vi inspirerade att utforska nya möjligheter för att kunden ska få det bästa.

Integrate ger oss alltid nya insikter och inspiration. Med fokus på säkerhet, nyttjande av AI och kommande nyheter inom Azure Integration Services känner vi på Contica är väl rustade för att blomstra i det ständigt föränderliga integrationslandskapet!