Systemintegration, utveckling & digitalisering

Från arkitektur till implementering.

Spara tid. Automatisera manuellt arbete. Integrera data eller visualisera affärsflöden. På Contica skapar vi sömlösa upplevelser och IT-lösningar med ett tydligt mål: att göra ditt liv enklare. Våra experter hjälper dig hela vägen – från att designa, utveckla och integrera de system och tjänster som bäst matchar era behov till att säkerställa en smidig drift. 

Ända sedan starten 2010 har vi fokuserat uteslutande på systemintegration och Microsofts teknologier. Hos oss får du alltså kraften, kompetensen och kapaciteten av ett specialistteam som har BizTalk och Azure som sin hemmaplan – alla dagar i veckan.

Få rätt information på rätt plats vid rätt tid.

Utan våra lösningar stannar snart delar av svensk industri. Liv står på spel och tusentals ordrar kommer hopa sig för var minut som går. Integrationerna som vi utvecklar på Contica är osynliga för ögat, men det är däremot inte resultatet av dem. Det kan vi garantera.

Vill du veta mer? Utvecklingsprojekt är Robin Wildes expertis.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Ett projektteam, alla kompetenser du behöver

Med Contica som integrationspartner får du ett eget hängivet team sammansatt med exakt de kompetenser ni behöver: arkitekter, utvecklare, testare och projektledare. Alla lika insatta i ert behov, alla lika insatta i det mål vi tillsammans upprättat. Med den väloljade grundstrukturen i botten kan du känna dig trygg i att du har erfarna experter som tar ditt projekt från ax till limpa – eller hela vägen till go-live.

Skalbara lösningar med hela livscykeln i fokus

Vill ni digitalisera processer och flytta IT-miljön till molnet? Är ni på jakt efter en flexibel lösning med allt ni behöver – oavsett om det sker förändringar i verksamhetens behov? På Contica bygger vi integrationer som accelererar er digitala transformation. Tillsammans ser vi till att affärsnyttan står i fokus och skapar er ett systemlandskap med robusta, tillgängliga lösningar som ni tryggt kan förvalta vidare. Glöm dyra investeringar som snabbt blir förlegade, en svårarbetad struktur eller ett klassiskt personberoende. Vi hjälper dig hela vägen – från start till mål. Och därefter.

Migrering & implementering av Microsoft Azure

Vi hjälper till med allt ifrån den strategiska analysen till den fysiska flytten av era integrationsflöden och ser till att strategin stödjer era långsiktiga affärsmål. Vad är verksamhetens uppdrag? Vilka är affärsresultaten ni vill uppnå? Och finns det några beroenden i era system idag? Vi jobbar tillsammans med dig för att fånga behov, definiera tydliga krav och ta fram ett lösningsförslag som även tar hänsyn till branschspecifika krav så som patientsäkerhet och GDPR.

Baseline Integrationsmönster

Hur garanterar ni att er IT-miljö kan utvecklas i takt med att nya system tillkommer? Hur bygger ni en infrastruktur som är både skalbar, robust och smidig? Våra lösningsarkitekter skräddarsyr ett arkitekturellt förslag med de integrationstjänster i Microsoft Azure som är relevanta för just er verksamhet. Dessutom får ni en implementationsplan som säkerställer skalbarhet och att integrationerna långsiktigt stödjer era affärsmål.

Rådgivning för optimal kapacitet

Att koppla ihop fristående system är en sak. Att integrera flöden av data så att de skapar värde för hela din organisation är en annan. Med mer än 100 års samlad erfarenhet av Microsofts tjänsteplattform guidar vi dig rätt i havet av olika verktyg, API:er och integrationer. Vi tar avstamp i era mål och presenterar de verktyg och lösningar i Azure som är lämpliga för just er verksamhet – för oss är ärliga råd minst lika viktiga som de mest skarpslipade integrationslösningar.

Ett eget dedikerat team

Med Contica får du alltid ett dedikerat team – redo att stötta dig med rätt kompetens, vid rätt tidpunkt. Det skapar en trygg kontinuitet i leveranserna och säkerställer att du aldrig blir beroende av nyckelpersoner. Dessutom ser våra erfarna experter till att du har den bästa möjliga lösningen för verksamheten – såväl idag som imorgon.

Så här tar vi dig från strategi till launch:

Plan

Var och hur gör tekniken allra mest nytta? Vi dyker in i din verksamhet och kartlägger tillsammans behov, konkretiserar krav och omsätter dessa till en solid strategi – en integrationsplan med framtiden i åtanke, och nuet i fokus.

Run

Varsågod, du kan luta dig tillbaka. Med över 100 års samlad erfarenhet inom Microsofts plattform har vårt expertteam den kompetens som krävs för att täcka alla era integrationsbehov – från att identifiera riskfaktorer i er driftmiljö till att hantera projekt ni helt vill lägga ut.

Build

Utifrån era behov bygger vi robusta och flexibla lösningar som ni garanterat kan drifta vidare – eller så tar vi hand om hela rubbet på sikt, ni väljer. Du får helt enkelt IT-strategi, utveckling, drift och support under ett och samma tak.

 • 1 Plan

  Var och hur gör tekniken allra mest nytta? Vi dyker in i din verksamhet och kartlägger tillsammans behov, konkretiserar krav och omsätter dessa till en solid strategi – en integrationsplan med framtiden i åtanke, och nuet i fokus.

 • 2 Build

  Utifrån era behov bygger vi robusta och flexibla lösningar som ni garanterat kan drifta vidare – eller så tar vi hand om hela rubbet, ni väljer. Du får helt enkelt IT-strategi, systemutveckling, drift och support under ett och samma tak. Visst sa vi enkelt?

 • 3 Run

  Varsågod, du kan luta dig tillbaka. Med över 100 års samlad erfarenhet inom Microsofts plattform har vårt expertteam den kompetens som krävs för att täcka alla era integrationsbehov – från att identifiera riskfaktorer i er driftmiljö till att hantera projekt ni helt vill lägga ut

  Google, Apple & Svenska Mässan integrerar
  sina system. Gör ni?